9 Eylül 2012 Pazar

CLİCKBANK ÜRÜN SEÇİMİ 3 İPUCU



Affiliate marketing
 konusunun son zamanlarda çok populer olmasıyla birlikte, Clickbankürünleri oldukça rağbet görmeye başlamıştır. İnternetten ürün tanıtımı yaparak para kazanmaya başlamak isteyen neredeyse herkes Clickbanka bakmaktadır. Ancak burada, Clickbank marketplace’de ürün seçip tanıtımını yapmaya başlamadan önce bilmenizde fayda olan 3 ipucunu sizlerle paylaşmak isterim.
clickbank urun secimi Clickbank Ürün Seçimi İçin 3 İpucu1) Affiliate marketing işine yeni başlıyorsanız, öncelikle çok populer olan ürünler yerine popularitesi az olan ürünlerden başlamanın daha iyi sonuçlar verdiğini görebilirsiniz. Bunun sebebi, hali hazırda o üründe iyi satış yapanlarla birlikte, affiliate marketinge yeni başlayanların da bu ürünlerle işe başlamalarıdır. 1000 adet popüler ürün varsa, bunlar günde 500 adet satış yapıyor olsalar bile, bu ürünü tanıtmaya yeni başlayanlar için satış yapmak çok zor olabilir. Clickbank ürünleri derecelendirmek için gravity sistemi kullanmaktadır. Clickbank ürünleriyle affiliate marketing yapmaya yeni başlayanlara gravity değeri 60’ın altında olan ürünlerle başlamalarını tavsiye edebilirim.
2) Şimdi, blog marketing, article marketing pazarlama tekniği ile ürün tanıtımı yaptığınızı varsayarak devam ediyorum. Clickban ürün seçimi yaparken, ürün hakkında pek çok özgün yazı yazabileceğiniz ya da kaliteli içerik bulup özgünleştirebileceğiniz ürünler seçmeniz gerekmektedir. Çoğu insan ürün seçerken çok para kazandıracağını hissettiği ürünlere yönelmektedir. Eğer seçeceğini ürünle ilgili yazmaktan hoşlanmıyorsanız bu sizin için hatalı bir seçim olabilir. Örneğin borsa, Clickbankta büyük bir pazara sahiptir. Ama benim ilgili çekmiyorsa, o konuyla ilgili yazmak istemeyeceğim. Clickbankta binlerce ürün vardır. Bu ürünler arasından ürünü tanıtmak için yazacak kadar ilginiz olan ürünleri seçmelisiniz.
3) Kendinizi tanıtmadan bir ürünü tanıtmayın. Bununla ne demek istiyorum. Yani ürün tavsiyelerinizi ortaya koymadan önce sizi tanıyan, yazılarınızı takip eden abone okurlarınızı oluşturmaya öncelik vermelisiniz. Görüş ve önerilerinizi benimseyen ve dikkate alan çevrenizi oluşturduktan sonra sizin tavsiye linkinize tıklayarak ürün satın alan insanlar size para kazandıracaktır. Bunun sebebi olarak, çoğu insanın bir ürünün sayfasına ilk gidişinde ürünü satın almamalarını gösterebiliriz. Sizin maillerinize ya da blog yazılarınıza abone olan insanlara, affiliate olduğunuz ürünün faydalarından bahsetmek için çeşitli fırsatlarınız oluşacaktır.
Clickbankta ürün seçmenin ve pazarlama-tanıtım çalışmaları yapmanın daha pek çok ipuçları ve incelikleri bulunmaktadır. Kendinizi öncelikle bu konularda eğitmeye ve bilgi birikiminizi arttırmaya devam edin. Sizlere bir süre önce Goomass Eğitim Kitinden bahsetmiştim. Goomass Eğitim Kiti ile, Affiliate marketing ve Clikcbank incelikleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.  Öğrendiğiniz her şeyi uygulayın. Sabırlı ve istikrarlı bir şekilde çalışın. Bir süre sonra emeklerinizin karşılığını almaya ve para kazanmaya başlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder